Васьор няма да променя стратегическия екип на Ферари

В своето първо интервю пред медиите откакто пое управлението на отбора на Ферари във Формула 1 Фредерик Васьор разкри, че не възнамерява да прави промени в състава на стратегическия екип на Скудерията. Той обаче добави, че ще има промени в начина на работа на отдела, за да се стига по-бързо и лесно до вземането на съответните решения.

Васьор коментира стратегическите провали на Ферари
Васьор коментира стратегическите провали на Ферари

„Когато се говори за различните отдели (стратегия, аеродинамика, шаси и други) никога на трябва да се фокусирате само върху горната част на пирамидата. Много често когато се говори за стратегията става дума за цялостната организация, а не само човека, който седи на стената на боксовете.

„Аз се опитвам да разбера какво точно се е случило при всяка една от грешките миналата година и да знам дали става дума за грешно решение, лоша организация или слаба комуникация“, обясни Васьор пред motorsport.com.

„Много често на стената на боксовете най-големият проблем е твърде многото комуникация и количеството хора, които участват в нея. Ако твърде много хора участва в една дискусия тя отнема повече време и колата вече ще е в следващата обиколка.

„Трябва да има ясна структура на комуникацията между правилните хора на точните позиции. Всичко е в процес на развитие“, каза още Васьор.

Фред Васьор: Няма да имаме пилот №1
Фред Васьор: Няма да имаме пилот №1

В хода на сезон 2022 Ферари допусна няколко стратегически грешки, най-вече в Монако, Великобритания и Бразилия, които костваха на пилотите на „Черните кончета“ Шарл Леклер и Карлос Сайнц шансове за победи или полпозиции.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти