Гледай на живо

Фалстарт за България на старта на евроквалификациите - на живо от Разград след 0:1 срещу Черна гора

Васьор ще търси Тод за съвети, но не постоянно

Васьор ще търси Тод за съвети, но не постоянно

Новият шеф на Ферари във Формула 1 Фредерик Васьор заяви, че е готов да приеме какъвто и да е съвет от бившия ръководител на Скудерията Жан Тод, под чието ръководство тимът постигна най-големите си успехи във Формула 1. Васьор се надява, че тази година Черните кончета ще са по-близо до титлата след разочароващия сезон през 2022, в края на който напусна Матиа Биното.

За последно Скудерията спечели световната титла при конструкторите през 2008, а при пилотите - през 2007 и Кими Райконен все още е последният световен шампион на Ферари.

“С Жан Тод проведохме няколко дискусии, разменихме си съобщения преди две седмици и скоро трябва да се срещнем - обясни Васьор при първата си среща с медиите, след като оглави тима от Маранело. - Всеки един съне е добре дошъл, но е много трудно да сравним ситуацията от 1994-1995 с 2022 година.”

Васьор за 30-те коня повече на Ферари: Шега!
Васьор за 30-те коня повече на Ферари: Шега!

Ферари така и не успя да повтори успехите от ерата на Михаел Шумахер, когато германецът спечели пет поредни световни титли. Сега Васьор обясни, че няма намерение да наема Тод като постоянен съветник на тима.

Васьор няма да променя стратегическия екип на Ферари
Васьор няма да променя стратегическия екип на Ферари

“Познавам Жан Тод от над 20 години - обясни французинът. - В професионалния ми живот той винаги е бил близо до мен и затова за мен има смисъл да обсъждам разни неща с него. Но тук не става въпрос той да е наш консултант.”

Фред Васьор: Няма да имаме пилот №1
Фред Васьор: Няма да имаме пилот №1

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти