Феновете на Ботев (Пд) отново заявиха намерението си да излязат на протест заради "Колежа"

Феновете на Ботев (Пд) отново заявиха намерението си да излязат на протест заради "Колежа"

Сдружение "ПФК Ботев", Клубът на привържениците на Ботев (Пловдив) и обединени фракции "Бултрас" излязоха с нова обща позиция във връзка със строителството на стадион "Христо Ботев". В изявлението, адресирано до кмета на Пловдив Здравко Димитров, заместник-кметовете Пламен Райчев и Величко Родопски, председателя на общинския съвет Александър Държиков и инженер Атанас Чилингиров, феновете на "канарчетата" отново заявиха намерението си да организират протест заради неяснотите около завършването на "Колежа" и припомниха четирите основни искания, за които настояват.

Феновете на Ботев (Пд): Търпението ни свърши! Подготвяме протест
Феновете на Ботев (Пд): Търпението ни свърши! Подготвяме протест

"Уважаеми господа, 

Неведнъж декларирахме и споделяхме изгубеното доверие във Вас. Неведнъж ни беше обещавана подкрепа в най-важната ни битка, след като финансови и политически кръгове убиха реализирането на проекта стадион „Христо Ботев“ през 2014 г. Стотици пъти получавахме уверения, че „утре ще отваряме шампанското“! Десетки политици, министри, общински служители и финансови благодетели обещаваха светло бъдеще за Ботев и Неговия дом! 

Феновете на Ботев настояват кмета да замрази плащанията по "Колежа" до изчистването на нередностите
Феновете на Ботев настояват кмета да замрази плащанията по "Колежа" до изчистването на нередностите

Ваше право и задължение е да реализирате обществената поръчка, пусната и възложена от Ваша страна, за най-важния спортен обект в град Пловдив. Отново Ви напомняме, че неведнъж бяхме лъгани, обиждани, подвеждани и унижавани! Това продължава и до днес! Ние не приемаме повече празни думи! Достатъчно пъти поемахте ангажименти към нас, които не бяха изпълнени! Знаем и за предателите в екипа Ви, които настройват малката групичка от „задния двор" на ВСИ, но те са много под нивото ни, за да стават обект на коментар от наша страна към момента! 

Потвърждаваме нашите цели и искания, около които жълто-черните фенове се обединиха на срещата ни от 22. 01. 2023 г., и колкото и да се опитват недоброжелателите на Ботев Пловдив да ни вкарат в политически, медийни или финансови игри, сме наясно, че това е само част от помията, която вече, а и тепърва, ще се излива върху нас!

Община Пловдив търси начини за осигуряване на допълнителни средства за "Колежа"
Община Пловдив търси начини за осигуряване на допълнителни средства за "Колежа"

Уважаеми господа, 

Отново припомняме, че жълто-черната общественост настоява:

1. В най-кратки срокове да бъде изграден стадион с четири трибуни, с напълно завършен покрив на целия стадион, който да бъде въведен в експлоатация и лицензиран от БФС за провеждане на футболни срещи от националните първенства - шампионат, купи и др. 
2. Качествено изпълнение на СМР по строителството на стадиона и коригиране на допуснатите дефекти към момента.
3. Прозрачност при разходване на публичните средства и спазване на Закона за достъп до обществена информация. Пълна документация, която да доказва сумата, която ще бъде внесена за гласуване на общински съвет! 
4. Община Пловдив да осигури средствата, необходими за цялостната завършване на стадион „Христо Ботев“ и получаване на 4 категория от УЕФА. Неведнъж сме заявявали, че строежът на стадион „Христо Ботев“ ще бъде най-зорко следеният обект в града, поради което настояваме предоставянето на информация, както законът Ви задължава и дава право да направите! Феновете на Ботев Пловдив ще изразят гръмко недоволството си от „постиженията“ Ви до момента!

Ето всички факти с документи за "Колежа", които показаха феновете на Ботев
Ето всички факти с документи за "Колежа", които показаха феновете на Ботев

Уважаеми Ботевисти, 

Както знаете, КПБП, Сдружение ПФК Ботев и Бултрас организират протест, на който ясно да заявим, че не сме съгласни с липсата на ангажираност по отношение на нашия дом! Наслушахме се на лъжи, обещания за пари, препроектирания, безсмислени срещи - видяхме нулеви резултати, опити за заглушаване на най-голямата ни болка, както и заплашително и унизително отношение към фенове от нашите редици! Нито крачка назад!

Още днес добре познат представител на жълто-черната общественост ще има ангажимента да внесе в община Пловдив уведомление за провеждане на протест, след което ще Ви информираме с всички детайли по него! 

Бъдете будни! Глашатаите на платената журналистика и недоброжелателите на Ботев (Пловдив) няма да се откажат от това да направят опит да ни компрометират и заглушат! 

Този път ще сме непоколебими!", се казва в официалната позиция на феновете на Ботев (Пловдив).

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти