Треньорът на Спартак (Вн): Срещу Етър изиграхме най-силния си мач

Треньорът на Спартак (Вн): Срещу Етър изиграхме най-силния си мач

Спартак (Варна) е изиграл най-силния си мач досега във Втора лига при победата над Етър с 3:1. Това заяви старши треньорът на тима Васил Петров.

Спартак (Варна): Надиграхме тотално лидера
Спартак (Варна): Надиграхме тотално лидера

"Определено това беше най-силния ни мач. Влязохме мобилизирани и с правилната настройка и имахме контрол върху играта през цялото време. Всички футболисти заслужват висока оценка и всичко, което исках от тях, до голяма степен се получи. Единственото, което не стана е, че не вкарахме повече голове в началото, когато създадохме няколко ситуцаии", заяви Петров пред "Петел". 

"Имахме проблеми с отсъстващи основни играчи, но аз казах на момчетата да не мислят за проблемите и терена, а да се концентрират върху изявите си. Радвам се, че го направиха. Такъв Спартак искам да виждам и занапред – агресивен и доминиращ, който търси настървено победата и я постига. Смея да твърдя, че от началото на сезона ни надигра само Септември (София). В онзи мач ние бяхме на един метър от техните играчи и с една идея по-назад. Но след това никой не ни е надиграл", допълни специалистът. 

"Сега най-важно е да затвърдим победата над Етър с 6 точки в предстоящите ни два мача през седмицата – в четвъртък в Созопол и в неделя срещу втория тим на Ботев у дома. Съперниците са трудни и няма да е лесно, но трите точки срещу Етър ще загубят стойност, ако не бъдат последвани от още 6. Добре е, че Иван Колев се излекува, поигра 30 минути срещу Етър и много ни помогна. Николай Иванов също записа първо игрови минути след травмата. Срещу Созопол ще се завърне и изтърпелият наказанието си Цветан Илиев, а болките на Иван Пенев отшумяват. Виктор Митев ще изтърпи последната среща от санкцията си и ще е на линия за неделния двубой", завърши Васил Петров.

Още от БГ Футбол

Виж всички