Япония инвестира допълнително 2 милиарда поради отлагането на Токио 2020

Япония инвестира допълнително 2 милиарда поради отлагането на Токио 2020

Организационният комитет на олимпийските игри в Токио, които бяха отложени за 2021 година заради пандемията от коронавирус, ще отпусне допълнителни 200 милиарда йени (1,9 милиарда долара) за разходи, свързани с подготовката и провеждането на игрите. Това съобщи днес вестник "Йомиури".

Отбелязва се, че допълнителните средства ще отидат по-специално за покриване на обезщетения по договори с наемодатели, наети работници и възстановяване на пари за билети на хората, които искат да ги върнат.

В началото на октомври организационният комитет обяви, че планира да спести около 30 милиарда йени (284 милиона долара). Предполага се, че това се прави по-специално чрез намаляване на присъствието на официални лица от чуждестранни делегации и Международния олимпийски комитет на игрите с 10-15%.

Очаква се също да се намалят разходите чрез по-икономично осветление на спортните съоръжения. Олимпийските игри в Токио трябваше да се проведат от 24 юли до 9 август 2020 година. Заради пандемията от коронавирус най-голямото спортно събитие беше отложено с една година и ще се проведе от 23 юли до 8 август 2021-а.

Още от Токио 2020

Виж всички