Организаторите на Олимпиадата обявиха начало на тестовите състезания

Организаторите на Олимпиадата обявиха начало на тестовите състезания

Организаторите на олимпийските игри в Токио обявиха серия от 18 тестови състезания, които трябва да започнат през март и да продължат до май следващата година. Олимпийските игри в японската столица трябва да бъдат открити на 23 юли догодина, след като бяха отложени преди осем месеца заради пандемията от КОВИД-19.

Онлайн пресконференцията се проведе в същия ден, в който правителство в Токио отчете нови 570 заразени в столицата за един ден. Въпреки че Япония се справя с пандемията по-добре от повечето страни, напоследък случаите нарастват в държавата, в която има 125 милиона жители. Официално беше обявено, че поне четири от състезанията ще включват спортисти от чужбина, включително тестови стартове по плуване, гимнастика, скокове във вода и волейбол.

Турнир по лека атлетика на 9 май на новия Национален стадион е също тестово събитие. В него не е ясно дали ще участват спортисти от чужбина. Хидемаса Накамура заяви, че на нито едно от тестовите състезания няма да присъстват фенове от чужбина, въпреки че на някои стартове ще има определен брой фенове от Япония.

Още от Токио 2020

Виж всички