България без петима срещу Уелс - Дерменджиев: Това е без значение, за нас ще е чест да се докоснем до гения Бейл

България без петима срещу Уелс - Дерменджиев: Това е без значение, за нас ще е чест да се докоснем до гения Бейл

България ще е без петима основни футболисти в утрешното гостуване на Уелс, но селекционерът на трикольорите Георги Дерменджиев обяви, че това е без значение, защото и техните заместници са добри играчи. Също така специалистът засипа с похвали звездата на домакините Гарет Бейл, наричайки го гениален футболист и допълни, че за нашите национали ще е чест той да е на терена.

“Тренировката след час ще ни даде основание да бъда максимално точен за състава. Уелс е окомплектован отбор с добри играчи. Лично аз искам да играем срещу такива силни отбори.

Мачът с Ейре е зад гърба ни. Вървим напред. Имаме кадрови проблеми. Пет основни играчи ги няма, но това няма значение. Другите, които са тук, са добри футболисти.

Не мога да кажа предварително състава. Времето е динамично и ние се съобразяваме с това. Наистина играчите на са в оптимална форма. Ще има рокади, но ще ги видите утре.

Утре искам да видя добър колектив. На това разчитаме. Искаме да си помагат и да бъдат единни. Искам от играчите да направят добър мач, да изпълнят това, което им е казано. Надявам се да си тръгнем с добър резултат”, каза Дерменджиев, след което говори и за Гарет Бейл.

“Бейл е играч от изключително висока класа. За нас ще бъде чест и удоволствие той да е на терена. Моите играчи да се докоснат до такъв гениален футболист. А това как ще го спираме, ще направим тактиката.

Гледали сме доста мачове. Уелс е окомплектован отбор, в който играят футболисти от много висока класа.

Наблюдаваме младите момчета, които се включват. Но ние се фокусираме върху нашия колектив, за да се възползваме от слабостите на противника, а и да неутрализираме добрите им страни”, добави родният специалист, който в заключение пожела успех в кариерата на наставника на Уелс Райън Гигс.

“Гигс първо е личност, а след това и много добър треньор. Пожелавам му успех в кариерата”, завърши Дерменджиев.

Още от Национални отбори

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти