Борусия (Дортмунд) преподписа с емблематична фигура

Борусия (Дортмунд) преподписа с емблематична фигура

Спортният директор Михаел Цорк продължи договора си с Борусия (Дортмунд) за още един сезон - до 2022 година, обявиха от ръководството на германския футболен вицешампион. 57-годишният Цорк, който игра за Борусия от 1978 година и държи клубния рекорд от 557 мача във всички турнири, спечели като футболист две титли в Бундеслигата и Шампионската лига през 1997 година. От 1998-а той е спортен директор и има още две титли и две купи на Германия.

"Преди няколко седмици отправих лична молба до Михаел Цорк да остане при нас за още една допълнителна година. Ние в Борусия сме щастливи и благодарни, че той се е съобразил с искането", заяви изпълнителният директор на клуба Ханс-Йоахим Ватцке.

"Михаел е готов да продължи да наблюдава спортните въпроси във време, което е предизвикателство за всички нас и през което е трудно да планираме и трудно да прогнозираме развитието. Тази приемственост ще ни донесе добро", добави Ватцке.
"Безспорно е, че по време на кризата заради пандемията ще остана до клуба си и ще дам своя принос, докато се стремим да поставим Борусия на възможно най-добрата основа", коментира Цорк.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти