Гледай на живо

Евро 2020: Англия - Шотландия

Камило Плачи: Въпреки горчилката направихме един много добър сезон!

Камило Плачи: Въпреки горчилката направихме един много добър сезон!
Селекционерът на националния ни отбор по волейбол Камило Плачи, остана разочарован от днешната загуба от Сърбия с 0:3, която ни остави без медал от европейското първенство, което се проведе в Дания и Полша. 
 
"Заключението от това първенство е, че остава една горчилка в устата от начина, по който изиграхме последните два мача. Смятам, че днес България заслужаваше да продължи мача и да не свърши само в три гейма, защото последните два ги загубихме с 2 точки разлика, а можехме да ги спечелим. За съжаление имахме проблеми в атака с крайните нападатели и когато проблемът засяга повече играчи е трудно да се разреши.", каза пред камерите на ТВ7 след края на мача за 3-о и 4-о място Плачи. 
 
"Не смятам, че загубата ни е въпрос на липса на самочувствие. Мисля, че изразходвахме много енергия, за да достигнем до финалите. Изразходвахме доста физическа и психическа енергия, което може би оказа влияние в края на геймовете, но срещу Италия и Сърбия играхме лошо в атака. Точка!", отсече италианският специалист. 
 
Относно това дали има лидер в отбора, който да поведе тима във важните моменти, Плачи отговори: "Човекът, който трябва да завършва топките след 20-та точка е човекът с "топлата" ръка както се казва. Имаме много добри нападатели - Тодор Алексиев, Цецо Соколов и Скримов, които играят много добре. Но във важните моменти трябва да имат силата, куража и смелостта да вземат правилното решение и да направят точките".

"Все още е много рано да говорим за промени в състава за световните квалификации. След като анализираме мачовете ще видим, какво трябва да правим, дали имаме възможност да го направим. Искам да кажа нещо важно, което аз мисля. Със сигурност остава горчилка в устата за медала, който не спечелихме, но вярвам, че в началото на този спортен сезон, много малко хора са вярвали, че можем да стигнем до 4-то място в Световната лига и 4-то място на европейското. Още веднъж поздравявам всички състезатели, щаба и всички, които помагаха на отбора през цялата година, защото наистина направихме много добър сезон", завърши Камило Плачи. 

ГАЛЕРИЯ от малкия финал на Евро 2013 - БЪЛГАРИЯ - СЪРБИЯ 0:3 - ТУК!!!

Още от Волейбол

Виж всички