Гледай на живо

Евро 2020: "Трето полувреме" след Нидерландия - Украйна 3:2

Теодор Салпаров: Отборът ни е млад и направи чудеса, трябва ни лидер

Теодор Салпаров: Отборът ни е млад и направи чудеса, трябва ни лидер
Либерото на националния ни отбор по волейбол Теодор Салпаров очаквано остана разочарован след днешната загуба от Сърбия с 0:3 за 3-4-то място на европейското първенство, което се проведе в Дания и Полша, а победителят спечели директно и квота за световното в Полша следващата година. 
 
"Във важните мачове в последно време се доказа, че нямаме лидер, който да поема отговорност и да реализира точките, които са след 20-та точка. Там се пропукваме във важните мачове, когато трябва да отиграем тежки топки след наша защита - неможем. Това го отдавам, че все още нямаме такива играчи, които имат увереност, играли са финали на Шампионска лига, на европейски и световни първенства. Това ще дойде след време. Знаете, че Цецо Соколов направи цялостен сезон за първи път в Кунео. Прави страхотни неща, бъдещето е пред него, но все още разликата е, че преди имахме играчи като Пламен Константинов, Матей Казийски и Владо Николов, които имаха богат опит и в най-тежките моменти искаха топката и знаеха по какъв начин да я отиграят", каза Салпаров след края на мача пред TV7
 
Самочувствието идва след изиграването на много сезони в добри отбори и с такива мачове, както в клубните отбори, така и в националния. Пред нас е бъдещето обаче, пред този отбор. Виждате, че имаме уникални таланти. Цецо Соколов е страхотен талант, един от най-добрите на своя пост в света. Така, че всичко е пред отбора. Мисля, че след 2-3 години този отбор ще обере плодовете си и ще разгърне пълния си потенциал. Все пак мисля, че това 4-то място за нас е равносилно на медал, защото сме млад отбор без много опит. Направихме чудеса на това първенство, без да се изтъквам. Да не забравяме в каква група бяхме и през какъв поток минахме. Пак опираме до тези мачове, но трябва да се гордеем и разбира се да се правят изводи. Всеки трябва да работи, защото съм сигурен, че всеки дълбоко в себе си знае къде е сгрешил", каза още либерото на България. 
 
"Какви изводи си извадихме ли? Явно Сърбия искаше повече победата. Не мога да кажа, че ние не я искахме, но сърбите, които са също млад отбор, бяха страшно нахъсани и играха като на финал на Олимпиада. Наистина засужаваха повече от нас да спечелят днес. Дадохме каквото можехме, но явно техните сили бяха малко повече отколкото нашите ", завърши Теди Салпаров.

ГАЛЕРИЯ от малкия финал на Евро 2013 - БЪЛГАРИЯ - СЪРБИЯ 0:3 - ТУК!!!

Още от Волейбол

Виж всички