Гледай на живо

Евро 2020: "Трето полувреме" след Нидерландия - Украйна 3:2

Боре Кьосев: Нямаме конкуренция вътре в отбора

Боре Кьосев: Нямаме конкуренция вътре в отбора

Бившият ни национал и сегашен член на УС на БФВ Борислав Кьосев коментира пред БНТ четвъртото място на мъжкия национален отбор по волейбол на България в Европейското първенство 2013, като заяви, че липсата на вътрешна конкуренция в състава си оказва своето влияние, но тепърва този отбор ще се развива и ще има резултати. 

„По принцип отборът на България игра добре на Европейското първенство. Излезе от тежки ситуации психологически и физически. Знаем всички как мина групата, играхме впоследствие много тежък мач с поляците. Германците трябваше да ги победим, след като допуснахме поражение от тях в групата и го направихме. Така, че за мен една оценка 5, може да се даде на отбора. Завършихме четвърти, отново четвърто място… Но да се има в предвид, че отборът е млад. Не ни бяха предвидили за Олимпиадата, не ни бяха предвидили за Световната лига, е за Европейското вече ни бяха предвидили. Стигнахме обаче до полуфинал. Но това е посоката, в която трябва да работим. Резултатите са ясни. Да, не ни стигат. Но ние нямаме тази конкуренция вътре в отбора. Имаме конкуренция само при центровете. В зона четири нямаме конкуренция. Там са Тодор Алексиев и Тодор Скримов. Да, имаме млади таланти - Валентин Братоев и Николай Пенчев, и други млади момчета, които обаче тепърва ще се налагат. Нямаме обаче конкуренция на поста разпределител. Затова очаквам този отбор тепърва да върви напред и да има прогрес.

Не успяхме на полуфинала срещу Италия, но отборът на Италия има повече изпълнители. Играят с по-голямо самочувствие. В този полуфинал влязохме след два много трудни мача. Физически бяхме изчерпани. Имаха желание момчетата да победят Италия и това бе един голям шанс, защото сме ги побеждавали. Но не издържахме психологически… До някъде смятам, че нямахме и спортно щастие.

Смятам, че това първенство бе повече шампионат на защитата, на подсигуряването. Не толкова на силовото нападение. И много от отборите именно там правеха точките. И ние трябва да работим именно в тази насока, защото винаги сме се славили със силови нападатели, здрави хубави момчета, но сега се вижда, че техниката излиза на преден план. Така че има мегдан, където да работим“.

Още от Волейбол

Виж всички