ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Шведски кошмар с 800 кс в тяло на BMW

Шведски кошмар с 800 кс в тяло на BMW

BMW 1-ва Серия е семеен компактен автомобил, но след като тези шведи приключат с него, няма да има помен от първоначалния замисъл на компанията от Мюнхен. Момчетата са взели една "единичка" и само част от купето е останало непроменено.

Първи в боя е паднал стандартният двигател. На негово място е "пуснат" изпитания в битки по пистите класически 3.2-литров високооборотен атмосферен редови "шестак" от M3 E46. Стандартните 343 кс изобщо не изпълняват нуждите на лудите шведи, които искат своята "единичка" да се превърне в пистов хулиган.

Решението е огромен турбокомпресор, ковани бутала и биели, нова изпускателна система, интеркулер, по-голям воден радиатор, нова горивна система и препрограмиран управляващ електронен блок. След всички промени и мапване на диностенд шведите достигат мощност от 800 кс, която смятат, че ще им стигне на пистата.

 

От M3 E92 пък са канибализирани предния и задния мост, които осигуряват доста по-широка стъпка. Стандартното окачване е заменено от състезателно с възможност за всички настройки. Всички панели като калници, врати и капаци са изработени от лек стъклопласт. В купето е монтиран многоточкова тръбна предпазна клетка и предстои да бъдат поставени още спортни седалки и всички предпазни системи за участие в пистови състезания.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти