ВИДЕО: Георги Миланов получи златния си медал за титлата с ЦСКА

ВИДЕО: Георги Миланов получи златния си медал за титлата с ЦСКА

Българският национал Георги Миланов и съотборниците му в ЦСКА (Москва) получиха официално златните си медали за спечелената преди два месеца шампионска титла на Русия. "Армейците" триумфираха за втора поредна година след впечатляваща победна серия, започнала с гола на Миланов за 1:0 срещу Зенит, и завършила с решителното попадение на Зоран Тошич в директния двубой за първото място срещу Локомотив (Москва).

По традиция награждаването на шампиона се състоя в навечерието на новия сезон. Над 4000 фенове на ЦСКА приветстваха любимците си, а най-много аплодисменти получи капитанът Игор Акинфеев. След награждаването запалянковците успяха да се снимат с тях, да им зададат въпроси и да си вземат автографи. На срещата не присъстваха единствено Расмус Елм, Александърс Цауня и контузения Георгий Шенников. Руският национал трябва да се завърне в игра след около 10 седмици.

Медалите бяха връчени на игарчите от изпълнителния директор на Футболната лига Сергей Чебан и спортния директор на ЦСКА Роман Бабаев. Президентът на клуба Евгений Гинер пък се обърна към привържениците с думите: "Мисля, че изпълнихме обещанието, което дадохме пред вас преди една година. Отново сме шампиони и дано по този начин сме ви зарадвали".

"Армейците" използваха случая, за да представят новото си попълнение Кирил Панченко. 24-годишният нападател, който беше привлечен от изпадналия Том (Томск), получи фланелката с номер 11. Неговият договор е за 5 години.

В същото време стана ясно, че ЦСКА няма да кръщава трибуните на бъдещия си стадион на някои от клубните легенди. "Трибуните са само 4, а големите фугири в историята на ЦСКА са много повече. Ще построим за тях специална алея на славата", обясни Гинер.

* Обявяването на името на Миланов е точно в началото на 14-ата минута на клипа, а връчването на златния му медал е в края на 21-ата минута.

Още от Футбол свят

Виж всички