Багата става ресторантьор в Ел Ей

Багата става ресторантьор в Ел Ей

Благой Иванов-Багата купува ресторант в Лос Анджелис. Самбистът трайно се засели в САЩ заедно с половинката си Любина, а сега е инвестирал и крупна сума в нов бизнес, пише hotarenа.net. Той вече е горд собственик на марокански етноресторант, като е закупил заведението с парите от последния бой с руския дългуч Александър Волков – около 200 000 долара. Нашенецът няма да е ексклузивен сайбия на гъзарското заведение, а ще си партнира там с двама от щатските си мениджъри, които държат контролния пакет. Ресторантът се казва "Маракеш" и се намира в относително богатия квартал "Дел Рей", където преобладава бяло население в пенсионна и предпенсионна възраст.

Красивата пловдивчанка Любина била в основата на желанието на Багата да се превърне в ресторантьор. Макар да е само на 28 години, ММА боецът едва ли има твърде дълго бъдеще на ринга, след като едва отърва кожата след няколкодневна кома при кръчмарския скандал през 2012 г. Благой се задоволява с по един мач годишно, а приходите съвсем не са достатъчни, за да осигури безметежен живот на новоизлюпеното си семейство в САЩ. Първоначално Благой замина сам за Щатите през февруари 2013 г., където се състезава за веригата "Белатор", но презокеанското разстояние се оказа твърде голямо за любовта му с Любина и не след дълго той я взе при себе си. Когато се запознават, тя е управител на столичен пианобар, а той още е в обятията на актуалната тогава "Мис Плеймейт" Златка Димитрова. Любовта им с Любина обаче бързо прераства в съвместно съжителство.

Най-тежкият момент и за двамата започва на 26 февруари 2012 г., когато Багата е наръган смъртоносно с нож в близост до сърцето в култовия мутробар "Домби". Състезателят по самбо беше 40 дни в изкуствена кома и на ръба между живота и смъртта. Веднага след инцидента Любина напусна работа, за да се грижи за Благой. След възстановяването си Багата се отблагодари на приятелката си, като я прибра до себе си отвъд Океана.

Hotnews.bg

Гледайте на 14 май галавечерта, в която Кубрат и Тервел Пулеви ще се качат на един и същи ринг, само в платформата FITE.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти