Попето и Кубан се съдят за огромна сума

Попето и Кубан се съдят за огромна сума

Ръководството на Кубан продължава да е крайно некоректно към Ивелин Попов и още няколко бивши и настоящи футболисти на клуба, които са подали жалби до Арбитражната комисия на Руския футболен съюз за неизплатени суми по договорите. Днес стана ясно, че дружеството ИСК-Инвест, което е собственост на основния акционер в Кубан Олег Макъртчян, влиза в съдебна битка с Попов. Според "Советский Спорт" Макъртчян няма никакво намерение да плаща на Попето дължимите 600 000 евро. Въпросната сума е трябвало да бъде платена на българина след трансфера му в Спартак (Москва) през лятото.

Твърди се, че самият Макъртчян не е бил наясно с тази клауза в договора на Попов и отказва да я изпълни. Другият вариант е той да е очаквал продажбата на халфа в Спартак да донесе повече пари в клубната каса. Официално нито от Кубан, нито от Спартак обявиха стойността на трансфера, но се смята, че сделката е била за 6 млн. евро.

Искът в съда е бил подаден още през август, но досега не е разгледан. Няколко заседания са били отложени, включително и днес, като причината вероятно е неяснотата около финансовото състояние на Кубан.

Още от Футбол свят

Виж всички