Търсят нов отбор на Гаджев в чужбина

Търсят нов отбор на Гаджев в чужбина

Спешно се търси нов отбор на Владимир Гаджев в чужбина, след като пропадна трансферът му в руския Кубан. Националът е свободен агент и приоритетното му желание е да заиграе зад граница. Той имаше предварителен договор с руския отбор, но тимът от Краснодар го пренебрегна. По тази причина футболистът не участва в подготовката на Кубан в Кипър, макар че бе там цяла седмица. Сега се задава съдебен спор във ФИФА между Гаджев и клуба, като играчът вероятно ще претендира за заплатите, които трябва да получава за срока на предварително подписания контракт.

Кубан изпитва финансови проблеми, има пълна квота с чужденци и трябва да плаща солидни суми на свои бивши футболисти, в това число и на преминалия през лятото в Спартак (Москва) български нападател Ивелин Попов. Срещу клуба се водят дела от играчи и трансферите могат да бъдат запорирани. Но въпреки това в отбора са 34-годишните звезди Андрей Аршавин и Роман Павлюченко, които вкараха голове за 4:0 над седмия в китайското първенство Шицзячуан в последната контрола в Кипър.

Други руски клубове се очертават като първи варианти за Гаджев в новата ситуация. На пожар полузащитникът може отново да заиграе в Левски, където бе втори капитан през есента. Но в чужбина ще има възможност да печели повече пари, отколкото при „сините“.

"Труд"

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти