Ивелин Попов подава жалба срещу Кубан

Ивелин Попов подава жалба срещу Кубан

Няколко бивши и настоящи футболисти на руския Кубан (Краснодар) вече са подготвили писмата си до Арбитражната комисия на Руския футболен съюз (РФС) за забавени заплати и неизплатени други суми по договорите. Според вестник Спорт Експрес, всички жалби са с иск за минимум три заплати. Целият персонал, работниците и отборът, с изключение на шестима играчи, не получават заплати от средата на август.

Източник от клуба коментира пред вестника, че играчите, за които се знае, че са готови с писмата си до федерацията са Ивелин Попов, Антон Соснин, Уго Алмейда и Андрей Ешченко. Всички те напуснаха отбора през лятото, но със сигурност имало и други, от актуалния състав.

Капитанът на българския национален отбор Ивелин Попов се премести от Кубан в Спартак (Москва) на 3-и юни, което означава, че заплатите, които той чака са от преди тази дата. "В момента клубът съществува благодарение на кредитите, които се теглят. След което тези кредити се превръщат в дълг. Кредитите постоянно се увеличават и Администрацията на Краснодарския край не смята да ги погасята нито сега, а вероятно и в бъдеще. Има слухове, че бизнесменът Олег Мкрътчян няма намерение да погасява задълженията, казва още източник от клуба.

Последвайте каналите ни в:

Още от Българи зад граница

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти