Лаф на деня: Всеки селски кмет строи зала или стадион, който до 1 година ще е склад за ябълки

Лаф на деня: Всеки селски кмет строи зала или стадион, който до 1 година ще е склад за ябълки

Последните години се използват европейски пари по програмата за развитие на селските райони. Всеки селски кмет строи зала или стадион. Те нямат канализация, но се строи зала или стадион, който до една година ще бъде склад за ябълки най-вероятно.

Това заяви селекционерът на българския национален отбор по волейбол Пламен Константинов в интервю за предаването "Спортна треска" по БНТ. Той призова държавата и общините да насочат средствата за спорт към детско-юношескте школи, а не към мъжките професионални отбори и строителство на неизползваеми съоръжения.  
"Ефектът е никакъв. Но са усвоени едни пари. Определени строителни фирми, които имат интерес, и те са усвоили едни пари, защото, да си кажем истината, строителството е идеална възможност да се усвояват определени средства", допълни той. 
"Това нито е координирано със спортното министерство, нито има, да речем, някаква карта с това във всеки район какви спортове да се развиват, какви специалисти има, какви традиции има. В зависимост от това трябва да се използват тези средства рационално", продължи Константинов.  
"Ако трябва да се предоговори програмата (за селските райони). Нека бъдат включени и градовете. Защото истината е, че ние не сме Белгия или Холандия, където хората искат да излязат от града и да отидат по селата да си направят къща, и да живеят там. Тук в селата няма деца. Какво като построим там зали и отрежем една лента? След един месец тази зала е с един пръст прах и никой не я използва. Това е масово в България", каза още треньорът.

СНИМКА: ИВАН ЙОЧЕВ, SPORTAL.BG

Последвайте каналите ни в:

Още от Лафове

Виж всички