Надал с прекратено спонсорство

Надал с прекратено спонсорство

Тенис легендата Рафаел Надал прекрати договора си със залата на PokerStars след 3-годишно широко рекламирано от тях сътрудничество.

Причините остават неясни, тъй като всъщност и новината не бе никъде оповестена официално. Представителите на най-голямата зала в света тихомълком са премахнали снимката на 28-годишната тенис легенда от интернет страницата си, показваща всички спонсорирани спортни звезди.

Никой не знае по какъв принцип от PokerStars определят успеха на рекламната си кампания, свързана със звезда от ранга на Надал. Много рядко можеше да се види отразяване на неговите покер активности на който и да е от официалните му социални канали. А какво остава за отразяване в масмедиите... 

И тук стигаме и до основния проблем в случая - Надал така и не игра покер в действителност. Един от най-големите плюсове на покера като игра е социалният елемент: фактът, че събира на едно място представители от най-различни социални измерения. Лекари, адвокати, политици, спортисти и бизнесмени сядат около масата при равни условия. На покер масата можеш да срещнеш всякакви хора, с всякакви житейски истории. На масите в Лас Вегас можеш да се запознаеш със звезда от световен ранг, като например Ева Лонгория, Бен Афлек или Майкъл Фелпс.

Беше фантастично да следим играта на Роналдо в късните етапи от главното събитие на PokerStars Caribbean Adventure, a още по-приятно бе да видим Неймар по покер масите в Барселона това лято. Надал участваше единствено в частни, внимателно подбрани и режисирани игри - със звезди от ранга на Ванеса Селбст и Даниел Негреану.

С навлизането в покер индустрията на нови звезди от типа на Неймар и Кристияно Роналдо бе логично от PokerStars да преразгледат огромните си разноски около спонсорството на Надал.

Надяваме се да видим скоро и Кристияно Роналдо сред нас по покер масите. Покерът не се нуждае от още един Надал!

Всичко по-интересно около света на покера, новини, сделки и промоции - четете на Grinders.org!

Още от Спорт и бизнес

Виж всички