Гледай на живо

Югозападна Трета лига: Кюстендил - Чавдар 0:0 /почивка/

Вижте емоционалното прощаване с Йохан Кройф в Амстердам (видео)

Вижте емоционалното прощаване с Йохан Кройф в Амстердам (видео)

Приятелската среща между Холандия и Франция на "Амстердам АренА" бе прекъсната в 14-ата минута в памет на починалия преди дни легендарен футболист на "оранжевите", Аякс и Барселона Йохан Кройф. Повече от 46 000 зрители на стадиона на Аякс се изправиха на крака и аплодираха в чест на отишлия си от този свят на 68-годишна възраст бивш национален състезател.

На светлинното табло на стадиона се появи снимка и името на Кройф, както и годините на неговото раждане и кончина, а феновете разпънаха голямо знаме с неговия лик в националната фланелка с №14, както и красноречив транспарант с посланието "Благодарим ти, Йохан".

Преди началото на срещата също имаше минута мълчание в памет на холандската легенда. "Нямам търпение да дойде моментът, в който ще преименуваме този стадион на "Йохан Кройф Арена". Това е най-добрият възможен трибут, който можем да направим в негова чест", заяви президентът на холандската футболна федерация Михаел ван Прааг.

"От името на майка ми, моите сестри и останалите членове на нашето семейство, искам да кажа "благодаря" ан всички за любовта, милите думи и спомени, които споделяте с нас в последните дни, но и последните месеци. Радваме се, че Йохан е бил такава вдъхновителна фигура за толкова много от вас. Искаме да благодарим специално на всички лекари и медицински щаб, които направиха толкова много за нас и ни подкрепяха до последния момент", написа в официалния сайт на баща си неговият син Жорди Кройф.

Още от Футбол свят

Виж всички