Бербо с жестока критика по свой адрес в интервю за… себе си: Не ми подхожда да действам така!

Бербо с жестока критика по свой адрес в интервю за… себе си: Не ми подхожда да действам така!

Българската звезда на гръцкия ПАОК Димитър Бербатов намери оригинален начин да отговори на критиките по свой адрес след червения картон, който получи в дербито с АЕК (Атина). Тимът на българина загуби с минималното 0:1 двубоя, а след неговия край двукратният шампион на Англия с екипа на Манчестър Юнайтед бе набеден, че няма желание да играе повече за клуба от стадион "Тумба". За да избегне множеството спекулации и тълкувания по свой адрес, голмайсторът на Висшата лига реши да отговори на въпросите на журналиста... Димитър Бербатов!

- ЖДБ: Здравей, как се чувстваш?
- ДБ: Здравей. Добре, но разочарован. Загубихме срещу АЕК, а аз си изкарах червен картон.

- ЖДБ: Мислиш ли, че беше справедлив червен картон?
- ДБ: Да... Футболист на АЕК ме държеше и ми пречеше да се позиционирам по-добре в наказателното поле и това, както и фактът, че бях нервен и ядосан, ме накараха да го ударя...

- ЖДБ: Но това не е причина да удариш футболист! Много футболисти ги държат по време на мач...
- ДБ: Така е... Затова картонът е заслужен. Постъпката не отговаря на качествата ми и на футбола, който демонстрирам. Явно всеки може да направи нещо глупаво по време на мач.

- ЖДБ: От какво беше породена тази твоя нервност, от какво си бил ядосан?
- ДБ: Гледах как отбора на АЕК води в резултата, а не са толкова добри. А аз не играех и не можех да направя нищо... Все пак това е дерби и аз дойдох да играя точно в такива мачове, в които моята опитност и качества ще помогнат на отбора, не да седя на пейката и да не правя нищо! Но се получи точно обратното.

- ЖДБ: И затова си разочарован?
ДБ: Да... Когато не играя, не мога да съм щастлив. Лошото е, че си го изкарах на колега от противниковия отбор. Аз не съм от играчите, търсещи конфликти, и това е известен факт, но в тази ситуация се получи обратното, за което съжалявам.

- ЖДБ: И сега?..
- ДБ: И сега си нося последствията... 3 мача наказание... За което се извинявам на отбора!

- ЖДБ: Някои твърдят, че нямаш желание да играеш в ПАОК вече...
- ДБ: Ето защо давам интервю на теб, а не на хора които си измислят новини. Това са глупости, с които се цели да се навреди на отбора. Или да си кажат хората: "Гледай го тоя, звездата, не му се играе и затова си изкара червен картон." Което, разбира се, не отговаря на истината. А истината е проста: аз все още изпитвам удоволствие от играта! Когато не играя, съм разочарован и ядосан. Няма как да ми харесва, че не играя и ми плащат добри пари, на фона на всичко, което се случва в Гърция. А на ПАОК мога да помогна на терена, с футболните качества, които притежавам и които съм демонстрирал през цялата си кариера. Когато нямам такава възможност, трудно е да скрия разочарованието си. Аз съм такъв, че ако страстта ми към футбола намалее, тогава ще спра да се ядосвам, да викам и жестикулирам на терена. И това ще значи, че вече футболът или отборът, за който играя, не ме интересува и ми е все тая. Страстта си е отишла... Но това още не се е случило. ПАОК е моят отбор в момента, а аз се боря за отбора си дори ако това значи червен картон някой път.

Още от Българи зад граница

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти