ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Запознайте се с жената, отнела олимпийската мечта на Ронда Раузи

Запознайте се с жената, отнела олимпийската мечта на Ронда Раузи

Ронда Раузи дълго време бе смятана за най-опасната жена в света. Никоя друга дори не се доближаваше до свирепия начин, по който бившата шампионка на UFC покоряваше своите опоненти и печелеше както фенове, така и критици.Преди злочестата за Раузи вечер на UFC 193, където тя изгуби своя шампионски пояс от ужасяващия ритник на Холи Холм, всички бяха забравили за друга жена, която отне възможността на американката да достигне върха в Джудото по време на Олимпийските игри в Пекин през 2008 година. Едит Бош е състезателка от националния отбор по Джудо на Холандия. Родената седем години преди Ронда джудистка е световна и европейска шампионка.Тя побеждава Ронда в четвъртфиналите от Олимпийската надпревара и разказва как е успяла да отстрани една от най-опасните жени на планетата в онзи ден:

Бях с къса коса и изглеждах брутално. Отношението и нагласата ми за този мач бяха, че тя ми пречи и ако трябва ще я убия, за да взема медал.“ разказва Бош пред ММА медии.

Тя успява да изпълни задачата си и отстранява бъдещия Световен шампион на UFC. Ронда отпада от надпреварата за златото и влиза в потока на губещите, за да се пребори за бронзово отличие, но шансът да бъде на стълбичката не изкупва вината, която чувства, заради пропиляната възможност да стане Олимпийски шампион.

Това беше моя мечта от детството ми. Цял живот преследвах Олимпийското злато. Трябваше да се откажа и да се примиря, че нямаше как да се случи. Този момент ми разби сърцето.“ Припомня си Ронда.След Олимпийските игри, Рода преживява период на тежка депресия и дори живее в колата си, докато работи като барман. В своята автобиография, тя пише, че Бош е била нейния най-страшен съперник и холандската джудистка нарушила правилата два пъти по време на двубоя и извадила лакътя на 21-годишната състезателка на САЩ.

До ден днешен двете не изпитват положителни емоции една към друга. Едит разказва какво я е дразнило в Ронда през всичките тези години и излиза, че поведението на по-младата състезателка е било това, което „разпалило огъня“ между другите джудистки и Раузи.

Помня, че началото беше при претеглянето. Всички бяхме тихи, защото много от присъстващите сваляха килограми за кантара. Когато влезе в стаята, Ронда говореше високо, пищеше, носеше пижами. Тогава си казах, че двубоят ни с нея почва от този момент.“ казва Бош.На татамито Ронда беше ужасна. Но трябва да си такава. Аз бях също.“

Схватката между двете състезателки по Джудо можете да видите по-долу:

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти