Валентина Шевченко разгроми Холи Холм по време на UFC on FOX 20

Валентина Шевченко разгроми Холи Холм по време на UFC on FOX 20

Това, което вероятно очакваха повечето ММА фенове на бойните спортове от битката на Холи Холм с Валентина Шевченко по време на UFC on FOX 20, не се сбъдна. Двете жени се биха 25 минути, като доставиха на публика зрелищна схватка, изходът от която бе разгромяваща победа с единодушно съдийско решение за киргистанската шампионка.Бившата носителка на златния пояс в категорията – Холи Холм започна двубоя по план и успя да пласира тежък удар, който повали световната шампионка по муай тай. Шевченко, обаче, успешно се прегрупира и стори нужното, за да спечели убедително следващите четири рунда, като използва блестящи контраатаки и уцелваше идеално моментите, в които да притиска противничката си. Не само по-класната игра в стойка на състезателката от Киргистан ѝ спечели двубоя. Граплингът на Валентина също влезе в употреба и бе използван за поваляне на Холм на земята, контрол и правилно позициониране.

За жената, нокаутирала Ронда Раузи, това бе втора поредна загуба в Октагона. След двубоя видимо емоционална и развълнувана, Холм съобщи, че не е в позиция да иска мач нито с Ронда, нито с Крис Сайборг.Победителката от вечерта пожела да се бие с шампиона в категорията – Аманда Нунез. Нунез вече държи победа над Шевченко и смята, че не е нужно отново да се изправя срещу същия опонент толкова скоро.

На 5.03.2016 година по време на UFC 196 чрез единодушно съдийско решение бразилката отстрани своя опонент, но сега Валентина е гладна за реванш.

“Вниманието ми е насочено към шампионския пояс.“ сподели Шевченко. „Това са моите планове. Надявам се да успея да получа своя реванш срещу Аманда Нунез. Ще се постарая това да се случи. Много добре разбирам, че ще трябва да тренирам усилено за нея. Винаги ще се бия с цялото си сърце в Октагона.“

С кого искате Валентина Шевченко да се бие в следващия си двубой Вие, фенове?

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти