От 20 години не сме виждали толкова много автоголове на Мондиали

От 20 години не сме виждали толкова много автоголове на Мондиали

Освен големия брой дузпи, на Мондиал 2018 правят впечатление и многото отбелязани автоголове, доста от които в решителни моменти от двубоите. Цели пет пъти видяхме как още на този етап от шампионата в Русия футболисти поразяват собствената си врата, а за последно такова нещо се е случвало на Световното първенство във Франция през 1998 година, което приключи с шест автогола.


Комедията от грешки започна по крано драматичен начин, след като един от основните реализатори на Мароко Азиз Бухадуз с плонж простреля собствената мрежа в добавеното време и донесе победа с 1:0 на Иран.


Пол Погба си мислеше, че е донесъл трудния успех на Франция с 2:1 над Австралия, но впоследствие ФИФА присъди попадението на “кенгуруто” Азиз Бехич в 81-ата минута.


Хърватия си свърши работата срещу Нигерия без излишен разход на усилия, а африканците допълнително улесниха задачата им с нелепия автогол в 32-ата минута на Огенекаро Етебо.


Полша стана вторият европейски отбор след Германия с поражение в 1 кръг на Мондиал 2018, като Тиаго Сионек имаше нещастието да отклони в 37-ата минута кълбото в собствената врата и да даде тласък на Сенегал за победата с 2:1.


Русия се изстреля към осминафиналите с 3:1 над Египет, но “сборная” изпитваше големи трудности в мача, преди комичното отиграване на Ахмед Фати да даде аванс на домакините в 47-ата минута.

Още от Футбол свят

Виж всички