Николай Николов: Надявам се да намаля лазарета с една бройка

Николай Николов: Надявам се да намаля лазарета с една бройка

Безспорно централният блокировач Николай Николов е една от големите липси в националния отбор по волейбол. До скоро той лекуваше контузия в рамото, а преди заминаването на тима за Япония получи нова травма. Потърсихме волейболистът, който разкри пред BGvolleyball.com каква точно е контузията му и кога очаква да се завърне на игрището.

"Получих контузия на коремната мускулатура. Възстановяването ще ми отнеме около 10-12 дни, което автоматично означаваше, че пропускам мачовете в Япония. Вариантът сега е турнирът във Варна. Надявам се като се присъединя към отбора, когато се завърне от Япония, нещата да са по-розови. Както беше написано някъде - лазаретът е много сериозен. Надявам се да го намаля с една бройка. 


Най-лошото е, че с тази контузия не мога да тренирам абсолютно нищо. Мислех си да правя някои неща, консултирах се с физиотерапевта на отбора и кондиционния треньор, но ми казаха, че не трябва. 

Смятам, че ще се присъединя към отбора за турнира във Варна.", заяви пред BGvolleyball.com Николай Николов. 

България е домакин на мачовете от група 16 (15-17 юни) от Лигата на нациите във Варна. В "Двореца на Културата и Спорта" националите ще се изправят срещу Бразилия, Франция и Канада. 

Пълна програма на турнира във Варна - ТУК!

Гледайте най-вълнуващите волейболни двубои от Лигата на Нациите (мъже и жени), на живо, в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички