Излъчват световното първенство по волейбол по национална телевизия

Излъчват световното първенство по волейбол по национална телевизия

Световното първенство по волейбол за мъже, на което България е домакин заедно с Италия, ще бъде излъчвано по национална телевизия. Българската федерация по волейбол е близо до подписване на договор с една от трите големи национални телевизии в България, научи Sportal.bg.
България - Русия@@@

За разлика от новия проект на FIVB – Волейболната лига на нациите, където световната федерация е отнела контрола на федерациите на страните участници върху сделките за телевизионните права, за световното първенство решението се взема изцяло от Българската федерация по волейбол. Така отсега е сигурно, че родните фенове, които от дълги години показват изключителен интерес към мачовете на мъжкия национален отбор на България по волейбол, ще гледат изявите му на Мондиал 2018 по национална телевизия.
България - Русия@@@

Домакинството на България на световно първенство по волейбол за мъже е историческо събитие. Случва се за втори път, като първият е преди цели 48 години. За първи път в историята две държави са домакини на световно по волейбол за мъже. Шампионатът на планетата ще се проведе от 9 до 30 септември. Българските градове домакини са Варна, Русе и София.
България - Русия II@@@

В първата групова фаза от първенството България ще играе срещите си във Варна. Родните национали са в група с актуалния световен шампион Полша, Куба, Финландия, Иран и Пуерто Рико. Мачът на откриването на 9 септември е България – Финландия.
България - Русия II@@@

По същото време в Русе ще играят олимпийският шампион Бразилия, много силният отбор на Франция, който стигна до европейската титла на българска земя през 2015 г., Канада, Китай, Египет и Холандия. Другите две групи са в Италия. Във всяка от 4-те групи по 6 отбора ще се изиграят по 15 мача. Втората групова фаза е от 4 групи по 4 отбора. Двубоите у нас ще са в София и Варна. Третата фаза, полуфиналите и финалът ще са в Торино. Общо ще бъдат изиграни 94 мача.

България - Русия II@@@

Още от Волейбол

Виж всички