Моуриньо е щастлив в Тотнъм, въпреки изоставането на отбора

Моуриньо е щастлив в Тотнъм, въпреки изоставането на отбора

Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо призна, че ще е много трудно за отбора да завърши в топ 4 във Висшата лига заради тежкия му старт на сезона. Когато Специалния пое "шпорите" в средата на ноември, те изоставаха с 12 точки от четвъртата позиция в класирането, а в момента пасивът им е сведен до три точки.

"В Италия, в сезона след Калчополи, няколко отбора бяха наказани да стартират с няколко точки пасив. В края на кампанията се видя как това наказание се отрази на въпросните тимове. Когато дойдох тук, изоставахме с минус 12 точки от четвъртия. Това означава, че трябва да наваксаш 12 пункта, което е много. Вярно е, че преди няколко дни бяхме на минус 3 точки и имахме шанса да се изравним с Челси на 4-ото място. Проблемът е, че по време на възстановителния процес ние няма да печелим през цялото време. Останалите пък невинаги ще губят. Винаги е много трудно да наваксаш. Но ако си в близост с четвъртия, това е добре. В момента изоставаме с 3 точки. Следващия сезон, когато всички започнат отначало наравно, ще е по-различно. Сега е тежко и играчите го усещат, но ще положим усилия", коментира Моуриньо на пресконференцията си преди мача с Норич.

Въпреки това, в свое днешно интервю специалистът изрази радостта си от възможността отново да води футболен отбор. "Щастлив съм да идвам и да бъда тук от 7:30 до 18:30 часа всеки ден. Щастлив съм да спя тук след мачовете, да ги анализирам с щаба си и да се подготвяме за следващия двубой. Щастлив съм да бъда на терена и да тренирам играчите. Щастлив съм да работя в офиса и да анализирам всичко. Щастлив съм да ходя на всеки мач. Това е радостта от всекидневието, която ти помага да даваш най-доброто от себе си. Ето така се чувствам сега - щастлив", сподели Моуриньо пред "Скай Спортс".

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти