Заразата COVID-19 заплашва титлата на Ливърпул

Заразата COVID-19 заплашва титлата на Ливърпул

Ливърпул води с 22 точки във Висшата лига на Англия и изглежда въпрос на време да завоюва трофея, но “Телеграф” съобщи за вариант, при който тимът може и да не получи златните медали. Заради разрастващия се проблем с коронавируса (COVID-19) на Острова обмислят като крайна мярка да спрат всички спортни събития за срок от два месеца. Оказва се, че в местния футбол няма правило какво се случва при подобна ситуация. Така няма никаква гаранция, че ако в даден момент шампионатът бъде прекратен, ще се зачита класирането към въпросната дата. Не се знае и какво ще стане с тимовете, заели позиции за евроучастие, както и тези, които би трябвало да изпаднат. До края на сезона в Премиър лийг остават 11 кръга.


Засега в Англия има 19 заразени с болестта, която тръгна от Китай. Здравните власти са готови дори да поискат спиране на учебните занятия в училища и университети за срок от 2 месеца.

По правило първенството на Албиона трябва да завърши до средата на май, защото месец по-късно стартира Европейското първенство.

Още от Футбол свят

Виж всички