Гасол гледа към Токио и петата си олимпиада

Гасол гледа към Токио и петата си олимпиада

Пау Гасол очаква да се възстанови напълно от контузията на крака и да участва на петите си олимпийски игри през лятото. Провеждането на олимпиадата в Токио е поставено под въпрос от медиите през последните дни, а причината е ясна - коронавирус. Въпреки това Гасол, който ще навърши 40 в началото на юли и не е играл в официален мач близо година, вярва, че ще има олимпийски баскетболен турнир.

“Очаквам, че ще се възстановя и ще мога да поиграя още малко. Не избързвам, всичко се случва постепенно, стъпка по стъпка. Нужно е търпение, когато си в ситуация като моята и не играеш дълго време. Дано всичко бъде наред и се възстановя навреме. Отказването ми е нещо, което неминуемо ще се случи, но да видим кога - дали това лято, дали следващия сезон или след това…”, каза Гасол в интервю за Mundo Deportivo.

“Благодарен съм на испанската федерация за подкрепата, която ми се оказва през цялото време и за потенциалната възможност да бъда част от националния отбор идното лято”, добавя той. Дебютното олимпийско участие на Пау бе в Атина 2004, а след това той бе част от “Ла Роха” и в Пекин 2008, Лондон 2012 и Рио 2016, стигайки до два сребърни медала (2008 и 2012) и един бронзов (2016).

Още от Баскетбол

Виж всички