Отложиха Световното първенство по шорттрек

Отложиха Световното първенство по шорттрек

Световното първенство по шорттрек, което трябваше да се проведе от 13 до 15 март в Сеул (Република Корея), е отложено заради коронавируса, обявиха от Международния съюз по кънки. "Въпросът с отлагането на първенството или преместването на друго място може да бъде разгледан, ако обстоятелствата позволяват да се направи своевременно", се казва в изявление на ИСУ.

Република Корея съобщи днес за още 169 заразени с новия коронавирус и 11-и смъртен случай. С това общият брой на заразените в страната достигна 1146. Общо 2715 души са починали досега от епидемията в Китай. Потвърдените новите случаи на заразата в страната вчера са 406 - спад спрямо 508-те в понеделник. Така общият брой на потвърдените случаи в Китай без Хонконг и Макао вече е 78 064.

Насроченото за следващия месец световно първенство по тенис на маса в град Бусан е отложено поне до юни, а още много други спортни прояви няма да се състоят.  От ИСУ заявиха, че коронавируса до този момент не заплашва провеждането на световното първенство по фигурно пързаляне в Монреал (Канада), което трябва да се състои от 16 до 22 март.
 

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти