Петричев: Липсата на публика е минус за Лудогорец, колегите от Интер не показват притеснение

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев говори пред медиите преди заминаването на отбора за Милано, където утре предстои 1/16-финалния реванш от Лига Европа. Преди седмица Интер спечели с 2:0 в Разград. Сега двата тима ще играят пред празни трибуни от съображения за сигурност заради епидемията от коронавирус, която удари Италия. Лудогорец пътува заедно с епидемиолога Руси Пантаджиев, който ще следи за здравето на играчите. Вече е ясно, че при завръщането си в България всички от делегацията на „орлите“ ще бъдат подложени на тестове във ВМА.

"Липсата на фенове по трибуните не е добре за Лудогорец. Нашите футболисти обичат да играят пред пълни стадиони. По-скоро това би било минус за нас. Равенството с Етър няма да повлияе негативно. Най-големите издънки в първенството Лудогорец ги прави между два големи мача в Европа. Този двубой вече е забравен. Има прекалено много време до края на първенството. В плейофа си проличава винаги кой е по-добър. В спортно-технически аспект нашите очаквания са за добро представяне. Ние винаги играем за победа и не се предаваме. Първият мач изиграхме на добро ниво, ако бъдат изчистени грешките, които допуснахме, би трябвало да очакваме положителен резултат на реванша", обяви Петричев.

"Всеки човек изпитва притеснения заради коронавируса. Ние си даваме сметка, че УЕФА е преценила какъв риск поема. Все пак като организация поставя на първо място сигурността на футболистите и феновете. Колегите от Интер не показват кой знае колко голямо притеснение. Все пак те се намират на място. Предполагам, че ако имаше нещо притеснително, щяха да ни уведомят. Взели сме доста сериозни мерки. В последните дни сме в контакт с различни институции. Преговорили сме всичко. Всичко е обяснено на футболистите", допълни изпълнителният директор на Лудогорец.

Още от БГ Футбол

Виж всички