Кондиционният треньор на Лудогорец: Взели сме всички превантивни мерки

Кондиционният треньор на Лудогорец: Взели сме всички превантивни мерки

Кондиционният треньор на Лудогорец Иван Диас разкри как отборът се готви за реванша с Интер часове преди началния съдийски сигнал на "Джузепе Меаца". Специалистът, който има солиден опит от работата си в Атлетико (Мадрид), сподели каква е нагласата на всички в отбора, знаейки, че в Италия има паника около коронавируса. Точно поради тази причина днешният мач ще се играе пред празни трибуни.

"Клубът пожела да взема всички превантивни мерки. Българското правителство посъветва клуба да вземе мерки за предпазването на футболистите и българските граждани след завръщането ни. Поради тази причина медицинският екип на клуба снабди всички с маски и дезинфектанти".

"От медиите научихме, че има случаи на заразени с коронавирус в Италия. Беше ни препоръчано да не напускаме хотела и да останем в него възможно най-дълго. Не получихме други препоръки от институциите", допълни Диас за Fanpage.it.

"В България всичко е по-спокойно. Разговарям със семейството си и приятелите си по-често. Вече познавам Милано, защото съм идвал тук на почивка със съпругата си. Играхме и финал в Шампионска лига с бившия ми отбор Атлетико Мадрид. Няма нужда да се разхождам из града".

"Всеки път, когато играем вечер, планирам сутрешна тренировка в същия ден. Този път трябваше да я проведем в зала в хотела и трябваше да променя цялата й структура. Има футболисти, които се притесняват повече от другите. Мисля, че взехме необходимите мерки, за да се предпазим. Когато излезем на терена за загрявката, футболистите ще мислят само за мача".

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти