Хошу, Сьостром и Льо Кло обсъдиха евентуалната отмяна на олимпиадата

Хошу, Сьостром и Льо Кло обсъдиха евентуалната отмяна на олимпиадата

Три от звездите на световното плуване – Сара Сьостром, Катинка Хошу и Чад льо Кло, коментираха засилващите се слухове, че олимпийските игри в Токио са в риск да бъдат отменени заради нарастващите случаи на заразени с коронавирус.
 
„За спортистите най-доброто решение е да се концентрират върху подготовката си. Следя новините, настройвам ума, че може и да няма олимпийски игри, но нагласата ми е да не го мисля, докато не се случи“, сподели Хошу, която сама си е треньор.

Желязната лейди от Унгария бе поканена да се присъедини към лагера на Енерджи Стандарт в Италия.

“Дори не мога да си представя, че игрите може да бъдат отменени. Това ще бъде истински кошмар за спортистите. Та това е нашият живот, да се подготвяме за най-голямото събитие в плуването“, допълни Хошу.

Във вторник плувният олимпиец и член на МОК от страна на Канада – Дик Паунд, алармира, че ако бумът на коронавирусът не бъде овладян, отмяната на олимпийските игри е по-вероятно от отлагането им.

Именно заради случаите на заразени на Ботуша супертурнирът „Милано Трофи“ бе отменен, а за него бе заявена шведската фурия Сьостром.

„Хората пътуват толкова много, това число и аз. Ето защо вирусът се разпространява. Надявам се скоро да бъде овладян“, обясни плувкиня №1 в света за миналата година.

Южноафриканският ас Чад  льо Клод заяви, че спортистите просто трябва да бъдат по-предпазливи. По-малко да се ръкуват или прегръщат.

„Естествено, че не искам игрите да бъдат отложени, но ако това стане, просто ще тренираме допълнително 6 месеца или година. Моят подход не е само за Токио, а и след него“, обясни Льо Кло.

Треньорът на Енерджи Стандарт Джеймс Гибсън гледа философски на ситуацията и до дни ще реши дали подготовката на състезателите му ще продължи в Турция.

„Имаме стратегия как да се справим със ситуацията. Плувците са наясно какво се случва, но в крайна сметка трябва да продължат да тренират на високи обороти. Така и трябва да бъде, ако ще стават олимпийски шампиони“, заяви Гибсън.

До сряда вечерта, според coronatracker.com, са били регистрирани 82 хиляди случая на заразени с коронавирус (включително 453 в Италия). Починалите са 2800.

bgswim.com

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти