Уайлдър разочарован, че от ъгъла му хвърлиха кърпата

Уайлдър разочарован, че от ъгъла му хвърлиха кърпата
Дионтей Уайлдър (42-1-1, 41 КО) записа първа загуба в кариерата си и загуби шампионската титла в тежка категория на Световния боксов съвет, след като в седмия рунд на дългоочаквания реванш с Тайсън Фюри (30-0-1, 21 КО) от ъгъла му хвърлиха кърпата. Циганския крал спечели с ТКО след тотална доминация на ринга срещу Бронзовия бомбардировач, който бе пратен два пъти в нокдаун, а още след първия такъв в третия рунд изглеждаше дисбалансиран и изтощен.
Самият американец съжали, че от ъгъла му са решили да го избавят преждевременно от още физически наранявания и така го лишиха от възможността да опита да направи обрат с поразяващата си дясна ръка.

"Добре съм, случват се такива неща. По-добрият боец днес победи. Но екипът ми, хората с мен... щеше ми се да ме оставят да довърша битката. Бях готов да напусна на носилка, аз съм боец и това е работата ми. Имах много проблеми преди този двубой, кракът ми не беше наред, много неща ми се случиха, но не търся оправдание. Той (Тайсън Фюри) направи каквото трябваше и нямам оправдание, ще се завърна по-силен", каза вече бившият шампион на Световния боксов съвет, който се провали в рекордната 11-а защита на пояса си.

Още от Бойни спортове

Виж всички