Хаос в ъгъла на Уайлдър довел до хвърлянето на кърпата

Хаос в ъгъла на Уайлдър довел до хвърлянето на кърпата
Тайсън Фюри си гарантира величие след ТКО срещу Уайлдър!
Тайсън Фюри си гарантира величие след ТКО срещу Уайлдър!
Кой има право да хвърля кърпата и кога се стига до това "развяване на бялото знаме" по време на боксов двубой? Зрителите имаха и такива въпроси след края на дългоочаквания реванш между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър, в който Циганския крал спечели с ТКО в седмия рунд, а от ъгъла на американеца хвърлиха бялата кърпа и подсказаха, че са се предали. 
Уайлдър, очаквано, никак не беше очарован от решението, както са повечето бойци (които са в достатъчно адекватно състояние, за да разберат какво се случва). Още повече, че той беше притиснат в ъгъла на ринга от опонента си, но се защитаваше интелигентно и дори контрираше ударите на Фюри в този момент. Все пак, трябва да се отбележи, че в съдийските карти Циганския крал е имал сериозно превъзходство в резултата, а и вече бе пратил съперника си два пъти в нокдаун.

Ето обяснението за хвърлянето на кърпата на главния треньор на Уайлдър - Джей Диас:

"Аз съм главният треньор и обикновено главният треньор е начело на ъгъла на боксьора по време на мач. При нас обаче структурата прилича повече на американския футбол, където има главен треньор, но решенията се взимат от координатора на атаката и координатора на защитата. Марк (Марк Бриланд, помощник-треньор) каза в един момент, че обмисля да хвърли кърпата по време на мача, още не беше седмия рунд. Аз му казах веднага да не го прави. В седмия рунд обаче той просто я хвърли, не знам защо, не сме го обсъдили още, но ще говорим по темата. 

Не сме доволни от това решение, защото Дионтей е боец, както и Тайсън. Точно преди мача си говорехме как не искаме да виждаме хвърлена кърпа в какъвто и да е момент в какъвто и да е сблъсък. Особено при положение че Дионтей има огромно оръжие - дясната си ръка - което го държи в играта докрай", каза Диас, признавайки, че не е доволен от действието на Бриланд.

Самият Уайлдър също изрази съжалението си за това решение, като още на ринга секунди след края на битката бе хванат от камерите да пита "защо го направи". Хвърлянето на кърпата очевидно не е било дори обсъдено сериозно от треньорите по време на битката, а и в нито една от паузите между рундовете не се чу някой да пита в прав текст Уайлдър как се чувства и дали може да продължи.

Още от Бойни спортове

Виж всички