Баждеков: Не мисля, че Божков ще се отметне от думата си

Баждеков: Не мисля, че Божков ще се отметне от думата си

Дългогодишният изпълнителен директор на Левски Константин Баждеков сподели мнението си в интервю за "Тоспорт" относно последните събития на "Герена". Финансистът обяви, че единствено Тити Папазов е направил опит да спаси Левски и допълни, че според него Васил Божков ще спази думата си.

Тити Папазов се зае с тежката задача да спаси Левски от фалит. Смятате ли, че ще успее? 

- Надявам се. Нека изчакаме развитието с акциите и тогава може да коментираме по-задълбочено. Тити Папазов сам би трябвало да обяви какви са плановете му, когато ги получи. Но на първо време трябва да завърши процесът с джиросването на акциите. Мисля, че в момента не е добре много да се говори по тази тема, защото от много приказки няма особен смисъл.

Васил Божков обяви, че ще даде акциите на Тити Папазов. Ще го направи ли в действителност? 

- Не мисля, че ще се отменте от думата си. Слушах интервюто му преди няколко дни. На него тези акции не му трябват. Едва ли би искал да фалира Левски. Смятам, че ще предостави акциите, след като е обещал. 

Тити Папазов каза, че левскарската общост трябва да се обедини в тези тежки времена за клуба. Той ли е човекът, който да се превърне в такава обединителна фигура? 

- Папазов показа, че милее за Левски. Единствено той направи нещо, свърза се с Васил Божков, за да поиска акциите. Защо да не бъде такава фигура. Не знам дали ще бъде само приносител на акциите или ще заеме някакъв пост.

Заговори се и за завръщане на Наско Сираков. Неговото връщане би ли било един от най-правилните ходове на Папазов? 

- Безспорно е така. Работил съм дълги години с Наско Сираков. По време на най-успешния период на клуба през новия век. Той със сигурност има място на "Герена". Но пак казвам, нека изчакаме развитието с акциите, от ръководството да обявят какво смятат да правят, за да коментираме по-обстойно.

Папазов каза, че бюджет от 10 млн. лева би бил достатъчен за Левски, за да бъде сред челниците в първенството. Вие дълги години сте били част от ръководството, смятате ли, че биха били достатъчни? 

- Наясно съм с много неща. Доста време се занимавах с финансите в клуба. Не искам да взимам отношение сега по тази тема.

Чуват се мнения, че един фалит преди години би бил добър вариант за клуба, а сега вече да се е завърнал сред най-добрите. Вие какво мислите по тази тема? 

- Фалит на Левски никога не би бил добър вариант. Надявам се и сега да не се стига до такъв сценарии. Това би било лошо както за милиони фенове, така и за целия български футбол.

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти