Sportal.bg
Използвай App-а за
по-добро усещане
Отвори

Сашо Диков: Божков направи това, което искаха от него

Сашо Диков: Божков направи това, което искаха от него
Сашо Диков: Давам акциите на Павел Колев, но те остават на Бойко Борисов (видео)
Сашо Диков: Давам акциите на Павел Колев, но те остават на Бойко Борисов (видео)

Известният журналист Сашо Диков изненадващо влезе в ролята на приносител на акциите на Левски, които Васил Божков изпрати до премиера на България Бойко Борисов. Във "Вечерното шоу на Слави Трифонов" Диков още веднъж разказа как вчера е получил телефонно обаждане от Божков с молбата да предаде акциите на министър-председателя. Той заяви, че се е съгласил, защото смята, че това е полезен ход за спасението на клуба.

"Божков ми каза, че негови хора ще се свържат с мен, за да ми дадат акциите и аз да ги занеса в Министерския съвет. Малко преди 08:30 тази сутрин ми донесоха акциите пред "Александър Невски". Отворих плика и видях документите, които удостоверяват всички прехвърляния на акциите на Левски през последните години. Не бях казвал нищо на никой журналист. Отидох, обадих се на шефа на правителствената пресслужба Севдалина Арнаудова, която не ми вдигна телефона. Бях в ролята само на куриер и затова не позвъних лично на Бойко Борисов. 40-50 минути по-късно Седва слезе заедно с министъра на спорта Красен Кралев и ми каза, че премиерът няма да приеме акциите", разказа Сашо Диков.
Той показа смс от Васил Божков, който му е поръчал при това положение да занесе акциите в офиса на Левски. "Сашо, щом ББ не иска, да ги оставим в Левски и той да се оправя после. Нали е най-големият фен", е написал бизнесменът.

"Божков направи това, което искаха от него - да се откаже от акциите. Сега топката е в полето на Бойко Борисов. Доколкото аз знам, няма пречка един държавен служител, в случая Бойко Борисов, да вземе акциите. Учудвам се от паническата му реакция", каза Сашо Диков.

Той добави, че според него това е само първият ход на Божков и скоро могат да се очакват още изненадващи действия от негова страна.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти