Дават отсрочка на клубовете за записване в евротурнирите

Дават отсрочка на клубовете за записване в евротурнирите

Аз съм оптимист, че през лятото колективните спортове ще получат възможност да започнат тренировки, заяви Любо Ганев

Волейболните ни клубове ще получат отсрочка за записване в европейските турнири през новия сезон. През миналата година срокът за деклариране на готовност за участие бе краят на месец май. Сега това ще се промени, а причината е свързана с пандемията от коронавирус.

Европейската конфедерация е взела решение да даде повече време на отборите да се прегрупират и да преценят финансовите си възможности за записване в трите надпревари – Шампионска лига, Купа на CEV и Чалъндж къп. По всяка вероятност срокът ще бъде променен за края на месец юли. Това означава, че седемте ни клуба, които по право ще могат да играят в турнирите, ще имат допълнително време, за да сформират бюджетите и да работят по селекциите си. Не е ясно обаче кога ще стартират въпросните надпревари и квалификациите за тях.

Както

„Тема Спорт“

пръв съобщи, Нефтохимик ще ни представлява в пресявките на Шампионската лига. Хебър и Добруджа имат право да играят за Купата на CEV, докато Монтана и Марек се класираха за Чалъндж къп. При дамите директно в групите на ШЛ ще участва Марица, докато Левски ще е в третата надпревара на централата.

16 Любомир Ганев е гостът на "Block Out"
„Предвид ситуацията, клубовете е напълно нормално да получат допълнително време за записване. Знаете, че ние взехме решение да изчакаме до края на месец май, за да получим предложения от всеки един тим, който е част от НВЛ – мъже и жени, как да процедираме с новия сезон. Вече имаме няколко идеи, но има време, за да могат клубовете да изкажат мненията си. Трудно е да се предвиди каква ще е ситуацията, но аз съм оптимист, че през лятото колективните спортове ще получат възможност да започнат тренировки, първо индивидуални, а след това и общи. Разбира се, всичко това е свързано и с обстановката в страната, както и в глобален план“, коментира ситуацията президентът на федерацията ни по волейбол Любо Ганев.
Хари ЛАТИФЯН, "Тема Спорт"

Още от Волейбол

Виж всички