Хебър на кръстопът

Хебър на кръстопът
Волейболният Хебър получава 350 000 лева дарение от Пеевски (видео)
Волейболният Хебър получава 350 000 лева дарение от Пеевски (видео)

Носителят на Купата и Суперкупата на България - Хебър, е изправен на кръстопът. "Тигрите" от Пазарджик, които в последните две години вдигнаха значително нивото и върнаха едни от най-добрите и опитни родни волейболисти в Суперлигата, могат да поемат по три пътя на развитие за следващия сезон. Към момента клубът няма гарантирано финансиране, което прави значително по-сложно организирането на селекцията му.

Едната опция е предвиденият бюджет да бъде изпълнен на 100 процента. При това положение Хебър ще опита да задържи останалите звезди след напускането на Георги Братоев, в лицето на Тодор Алексиев, Теодор Тодоров, Венцислав Рагин и Николай Къртев, но ще може да предложи договори и на още сериозни попълнения.
Президентът на Хебър благодари за 350-те хиляди
Вторият вариант е бюджетът да остане сходен на този от настоящия сезон или малко по-малък. Тогава "тигрите" няма да могат да се подсилят с по-сериозни имена, но пък ще търсят начин да запазят гръбнака на клуба. При това положение чужденците Брадли Гънтър и Александър Ляфтов също няма да могат да останат в тима. Третата опция е парите в клуба да са значително по-малко и тогава да се разчита на повече млади състезатели и 2-3 по-опитни имена.

Миналата седмица Община Пазарджик обяви, че ще предостави 350 хиляди лева допълнително за Хебър, като парите идвар от дарение. Сумата най-вероятно ще помогне на клуба да избегне най-лошата опция за развитие и да се насочи към първите два варианта.

в."Тема Спорт"

Гледайте Лига на нациите, Шампионска лига, Световно клубно първенство, Световно първенство 2022 и още много волейбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти