Гледай на живо

Контролна среща: Славия - Спортист Своге 1:0

Даниел Пеев: Селекцията ни е почти към финалната права

Даниел Пеев: Селекцията ни е почти към финалната права

Волейболистите на Монтана завършиха на 4-о място в класирането на Суперлигата след принудителното спиране на шампионата заради пандемията от коронавирус, а с това добираха право за участие в евротурнирите. Старши-треньорът Даниел Пеев продължава да води тима и за следващия сезон, като работи активно за изграждането на състава. Наставникът заяви, че селекцията е почти завършена, а ето какво каза още той за BGvolleyball.com за положението на тима, състава и бъдещите цели.

- Докъде стигнахте със селекцията за новия сезон?

- Може да с каже, че селекцията е почти на максималната права. Запазваме основния състав. Не да започваме отначало да градим, а ще разчитаме на ядрото от миналата година. Тези състезатели, вече постигнали спойка, да окажат едно по-добро ниво и до гоним по-високи резултати. Разбира се говоря за българските играчи. От основния състав подписахме с всички плюс двете либера.

- Имате ли нови състезатели?

- Да, имаме и две нови попълнения, които идват от Дунав (Русе). Това са Мартин Кръстев – централен блокировач и Виктор Костадинов – разпределител.

- През изминалия сезон разчитахте на двама чужденци. Каква е ситуацията за новото първенство?

-Поради липсата на някои български играчи, може отново да привлечем чужденци на постовете разпределител и диагонал. Да, има и класни родни волейболисти като Добри Димитров и Иван Станев за поста разпределител, но те са на друго ценово ниво, не са ни по възможностите. За диагоналите е същото.

- Това значи ли, че чужденците излизат по-евтино?

- Да, така става на практика. Дори опитен разпределител като Максимилиан Талер ни направи жест за изминалия сезон и игра за по-малко пари от неговите стандарти. Затова си имаше и причина, беше без отбор и искаше да запази форма, но този сезон ще си намери много по-класен клуб.

- Други чужденци ли ще привличате?

- Да, ако успеем да намерим, състезателите ще бъдат други. Разбира се съобразно нашия бюджет.

- Какви волейболисти още ви трябват?

- Може би още двама посрещачи. Може и от школата да вземем, има едно-две перспективни момчета.

Нефтохимик взе бивш национал
Нефтохимик взе бивш национал

- Златко Кьосев ви напусна в посока Нефтохимик?

- Да, и много се радвам за него. Имаше нужда от промяна. Там, разбира се, ще трябва да се бори за своето място. Но това е нов стимул и мотивация да върви напред. Винаги се радвам, когато един играч, с който съм работил, се развива на по-високо ниво. Това за мен е удовлетворение.

Монтана потвърди участие в Европа
Монтана потвърди участие в Европа

- Ще участвате ли в Европа?

- Да, разбира се. Щом имаме право, ще участваме, няма да  бягаме от отговорност. Това вече е решено. Остана да видим дали ще има евротурнири. Да се надяваме, че пандемията скоро ще свърши и волейболът отново ще влезе в нормалното си русло.

- Какви ще бъдат целите ви за новия сезон?

- Желанието ни е да запазим място в четворката на Суперлигата. А съобразно селекциите на останалите отбори и конкурентите ни, евентуално и да изкачим едно стъпало по-нагоре.

Гледайте най-вълнуващите волейболни двубои от Лигата на Нациите (мъже и жени), на живо, в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички