Томас Бах призова правителствата да помогнат за възстановяването на спорта след пандемията

Томас Бах призова правителствата да помогнат за възстановяването на спорта след пандемията

Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах заяви, че все по-малко международни състезания може да се организират в бъдеще заради пандемията от COVID-19. В писмо до олимпийските служители Бах цитира "финансовия натиск" върху организаторите и необходимостта те все повече да се съобразяват и с климатичните промени.

"Може да се наложи да разгледаме по-отблизо и разпространението на спортни събития, защото настоящата криза ще доведе до дълга и дълбока икономическа криза, която ще се отрази тежко на спорта", заявява Бах.

Бившият фехтовач посочва, че правителствата на отделните страни ще трябва да помогнат на спорта да преодолее тази криза. "Правителствата трябва да включват спорта в своите програми за икономическа подкрепа. Сако така той ще може да се възстанови в световен мащаб", казва още Бах.

Заради пандемията от COVID-19 бяха отменени или пренасрочени за по-късно тази година и догодина редица спортни събития, в това число Олимпийските игри в Токио, европейското първенство по футбол, "Ролан Гарос" и "Уимбълдън".

Последвайте канала ни в

Още от Пекин 2022

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти