Участвай в националното преброяване на феновете и спечели страхотни награди

Гледай на живо

Турнир на талантите: зона Бургас - зона Велико Търново 1:0

От Треньорската комисия не са търсили Димо Тонев

От Треньорската комисия не са търсили Димо Тонев
Димо Тонев: Недисциплинирани са простите хора
Димо Тонев: Недисциплинирани са простите хора

През последните 10-ина години Димо Тонев е бил част от няколко щаба на женския ни национален тим, като също е предвождал дамите на европейско първенство. Водил е и представителния ни тим за девойки.
Димо Тонев пред Sportal.bg: Крайно време беше волейболът да се върне на волейболистите
Към момента обаче от Треньорската комисия, която бе сформирана миналата седмица, не са го търсили. Неин председател стана бившият съотборник на Тонев в националния отбор – Людмил Найденов.

„За да се избере треньор на националния отбор, трябва да има ясни критерии и условия, на които да отговаря. И като се направи рамка, трябва да се види колко треньори отговарят и имат желание. Тогава да се сложат кандидатурите на масата и да се види кой какви предимства има. Някой трябва да изготви тези критерии, това е работата на Треньорската комисия. Тя не трябва да посочва имена. Да се знае на какви условия трябва да отговорят въпросните хора и после да се види – кандидати могат да са Ники Желязков, Радостин Стойчев, Силвано Пранди, Пламен Константинов или пък друг чужденец. И като се спрат на 2-3 имена, да обсъдят с тях платформите и стратегиите им. Федерацията трябва да постави задачи, а въпросните хора да кажат как ще ги изпълнят. Досега който е идвал, винаги е казвал – аз съм треньор, вие няма да се месите. Те бяха оставени сами да правят каквото преценят. Трябва федерацията да постави целта и пътя, а те да се съобразят как ще отговорят на критериите“, анализира ситуацията Димо Тонев.

 

Хари Латифян, "Тема Спорт"

Последвайте канала ни в

Още от Волейбол

Виж всички