На този ден: Тайсън Фюри победи "най-тежкия" си противник

На този ден: Тайсън Фюри победи "най-тежкия" си противник
Не е нито Дионтей Уайлдър, нито Владимир Кличко. По думите на самия Тайсън Фюри, най-тежкият му опонент до днешна дата е Стив Кънинхам. На 20 април 2013 година в "Медисън Скуер Гардън" Фюри успява да нокаутира в седмия рунд бившия шампион на IBF в полутежка категория Кънинхам, след като по това време изостава в съдийските карти.

По това време Фюри е 24-годишен, а Кънинхам тъкмо се е изкачил в по-горната тежка категория и е на 36. Той има по-големия опит на двукратен шампион в полутежката дивизия, но пък изостава по размери от младия Тайсън (115 кг срещу 95 кг и 206 см срещу 192).


Все пак, минута преди края на втория рунд Фюри е повален в нокдаун от мощната дясна ръка на Кънинхам, което допринася също за водачеството му в съдийските карти към седмия рунд - 57-55, 57-55, 56-56. Великолепно ляво кроше в седмия рунд от страна на Тайсън обаче приключва двубоя в негова полза с нокаут.

Това е едва вторият път, когато Фюри е пратен в нокдаун към онзи момент, като първият е през ноември 2011-а срещу Невен Пайкич. Преди реванша срещу Дионтей Уайлдър самият Цигански крал обясни, че именно битката с Кънинхам е била най-тежката в кариерата му до момента и едва ли си е променил мнението след втория сблъсък с Бронзовия бомбардировач.
Последвайте канала ни в

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти