На този ден: 23-годишният Тайсън Фюри нокаутира ветеран с изненадващ ход

На този ден: 23-годишният Тайсън Фюри нокаутира ветеран с изненадващ ход
На 14 април 2012-а 23-годишният по това време Тайсън Фюри постига 18-ата си победа на професионалния ринг и е награден с ирландската титла в тежка категория, след като нокаутира в 5-ия рунд британския ветеран Мартин Роугън.

Още тогава Циганския крал прави впечатление на медиите с атрактивния си стил на говорене и стремеж към привличане на допълнително внимание преди битката. Той тъкмо е овакантил британската титла в "кралската" дивизия, защото е пропаднал двубоят му с Дейвид Прайс, така че Роугън е следващото предизвикателство.


Фюри не е бил толкова известен дори на местно ниво тогава, но все пак за всички е голяма изненада решението му още от първия рунд да се боксира с обратен гард. До ден днешен той го прави често по време на мачовете си, но тогава е определено хитър ход, който не е очакван и от самия Роугън.

Два пъти ветеранът е пратен в нокдаун от напористия Фюри (който повишава оборотите от третия рунд нататък) и въпреки че се изправя преди реферът да е отброил до 10, във втория случай от ъгъла му хвърлят кърпата, защото са видели достатъчно.

Боксовият свят, естествено, тепърва ще се забавлява и възхищава на Тайсън Фюри.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти