Антъни Джошуа предизвика Тайсън Фюри

Антъни Джошуа предизвика Тайсън Фюри

Антъни Джошуа предизвика Тайсън Фюри да се бие с него в мач за абсолютната световна титла.

В момента всички колани в тежка категория се намират във Великобритания, след като през февруари Фюри детронира Дионтей Уайлдър като шампион на WBC. Преди това през декември Джошуа си върна титлите на IBF, WBA, WBO и IBO в реванша срещу Анди Руис-младши.

“Фюри не може да претендира, че е №1 в дивизията, докато не се срещнем на ринга. Така че, ела и се бий с мен”, заяви Джошуа пред “Скай Спортс”.

“Аз съм единният шампион в тежка категория, той е шампионът на WBC. Какво ще докажем, ако аз и той се бием? Този мач има смисъл. Ще има една доминираща фигура в тежката дивизия, която ще притежава всички колани. Ще бъде безспорен шампион. Логично, за да се докажа като №1, аз трябва да се бия с Тайсън Фюри. А той трябва да се бие с Антъни Джошуа”, добави британецът.

Тайсън Фюри е задължен по договор да се изправи срещу Уайлдър в мач №3 между двамата, докато на Джошуа му предстои защита на титлите срещу задължителния претендент Кубрат Пулев. Фюри и Пулев са представлявани от един промоутър - Top Rank, така че Еди Хърн си позволи да спекулира, че може да сключи сделка за  директно преминаване към варианта за мач между британците и титлата безспорен шампион.

“Би било чудесно да кажем на Пулев, че е най-добре да се отдръпне, а на Уайлдър, че имаме “по-едра риба за пържене”. Ще кажа на Уайлдър да се наслаждава на пилешкото в Алабама, докато ние с Фюри разтърсваме Великобритания. Мачът трябва да се състои, защото друг такъв шанс може и да няма", каза Хърн.

Последвайте канала ни в

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти