Цветан Соколов вече е играч на Динамо (Москва)

Цветан Соколов вече е играч на Динамо (Москва)

Националът Цветан Соколов вече официално е част от Динамо (Москва). Той бе приветстван от ръководсството на новия си отбор, който му пожела да разкрие на 100% потенциала си през следващия сезон.
 
"Приветстваме Цветан в нашия отбор, като му желаем много победи в бяло-синята фланелка", гласи съобщението на официалната страница на руския клуб.

“Цветан Соколов е сред десетте най-добри диагонали в света. Много е силен, лидер е на националния отбор на България. Има добри физически данни и мощен удар. Уверени сме, че през следващия сезон с Динамо той ще може да разкрие своя потенциал и да добави още стабилност в тима на позицията на диагонала”, заяви старши треньорът на Динамо Константин Брянский.

30-годишният волейболист премина в Динамо от вицешампиона Зенит (Казан), с който спечели и Купата на Русия.
 
Цецо Соколов три пъти е печелил Шампионската лига (два пъти с Тренто и веднъж с Кучине Лубе (Чивитанова)), три пъти световното клубно първенство (отново с Тренто), става шампион на Италия с Тренто, а след това и с Кучине Лубе (Чивитанова), като печели и Купата на Италия три пъти. С Халкбанк (Анкара) два пъти вдига Купата на Турция и веднъж се окичва със златото в местния елит.

“Поздравяваме Цветан Соколов за трансфера в Динамо и му пожелаваме здраве, стабилност и много звездни моменти с “бяло-сините”, пишат от пресслужбата на московския клуб.

Гледай волейбол на MAX с най-вълнуващите двубои от Шампионската лига за мъже и жени и Световното клубно първенство за жени, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички