Матей Казийски и Цецо Соколов в Идеалния отбор на Тренто, Радо Стойчев - не

Матей Казийски и Цецо Соколов в Идеалния отбор на Тренто, Радо Стойчев - не
Анджело Лоренцети фаворит за селекционер на Иран?
Анджело Лоренцети фаворит за селекционер на Иран?

Две от най-големите звезди на българския волейбол през настоящия век - Матей Казийски и Цветан Соколов, попаднаха в Идеалния отбор на гранда Тренто от основаването на клуба през 2000 година до сега.
Марко Подрасчанин потвърди трансфера си в Тренто
В дните на пълна изолация заради пандемията от коронавирус страстта на феновете на трентинци към тима се показа по друг начин. Тифозите на Тренто от най-голямата фенска група Curva Gislimberti организираха анкета в своите страници в социалните медии Фейсбук и Инстаграм, за да изберат "Дрийм тийма" на Тренто от основането на клуба до сега.

В допитването до феновете, което събра десетки хиляди гласове, бяха включени 56 бивши и настоящи играчи на Тренто и 8 треньори, за да се изберат накрая идеалната седморка и наставник на тима. В крайна сметка в "Дрийм тийма" на Тренто попаднаха трима настоящи и четирима бивши играчи на тима, сред които и имената на двамата българи, които оставиха отпечатък с изявите си през годините.

Разпределител на Идеалния отбор е Симоне Джанели, диагонал Цветан Соколов, посрещачи Матей Казийски и Османи Хуанторена, центрове Себастиан Соле и Сречко Лисинац, а либеро Женя Гребенников.

По-любопитно е обаче, че най-успешният треньор в цялостната история на Тренто - Радостин Стойчев, не предвожда въпросния "Дрийм тийм". Българският специалист, който превърна клуба в европейски гранд и го изведе до върха на Стария континент, а и в света, е изместен от настоящия наставник на тима Анджело Лоренцети.

Следвай ни:

Още от Волейбол

Виж всички