Капитаните в Премиър лийг: Искаме да дадем парите си на истинските герои, а не на богатите собственици

Капитаните в Премиър лийг: Искаме да дадем парите си на истинските герои, а не на богатите собственици
Синдикатът на футболистите се опълчи на Премиър лийг
Синдикатът на футболистите се опълчи на Премиър лийг

Днешният видеоразговор между капитаните на 20-те отбора в Премиър лийг, шефът на Асоциацията на професионалните футболисти, изпълнителния директор на Висшата лига, ръководители на клубове и мениджъри се е превърнал в истински хаос. Причината за това е, че според информация на "Мирър" в дискусията, която се провела в WhatsApp, са участвали около 70 човека. Това е затруднило неимоверно много диалога.  Срещата приключи! От Премиър лийг обявиха решенията

"Сън" разкрива, че капитаните не са приели предложението да намалят заплатите си с 30%, което бе направено от страна на Премиър лийг в петък. Кевин Де Бройне, Трой Дийни и Марк Нобъл са били сред най-активните противници на идеята. В общи линии всички капитани са застанали зад позицията, с която още вчера излезе Асоциацията на професионалните футболисти. 

Посланието на играчите може да се обобщи в следното, твърди "Сън": "Предпочитаме да дадем парите си директно на Националната здравна служба, отколкото да помагаме на богатите собственици на клубове". 
Футболистите са заявили, че ако има намаление на заплатите, те искат да са сигурни, че парите им ще отидат за това останалите служители в клубовете им да получат 100% от възнагражденията си, да се помогне на лекарите и медицинските лица, които са истинските герои, и да се подкрепят по-малките клубове от долните дивизии. 

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти