Клубовете в Премиър лийг получиха второ "не" от играчите

Клубовете в Премиър лийг получиха второ "не" от играчите
Капитаните в Премиър лийг: Искаме да дадем парите си на истинските герои, а не на богатите собственици
Капитаните в Премиър лийг: Искаме да дадем парите си на истинските герои, а не на богатите собственици

Играчите от Премиър лийг остават твърди в позицията, че няма да приемат заплатите им принудително да бъдат намалени с 30%. С такова предложение излязоха ръководството на Висшата лига и клубовете след срещата в петък. В неделя се състоя конферентен разговор, в който капитаните на отборите отхвърлиха предложението. Според "Дейли Мейл" сега се е провела втора такава дискусия, на която играчите, водени от капитана на Ливърпул Джордан Хендерсън, отново са заявили, че няма да приемат искането на клубовете. Единственият компромис, който футболистите са готови да направят, е да дадат отсрочка на клубовете за изплащането на част от техните възнаграждения, но при условие че им бъдат дадени гаранции, че ще си получат целите суми на по-късен етап. 

След тези два отказа е по-вероятно идеята за колективно намаление на възнагражденията с 30%, докато трае кризата, да отпадне, а всяко клубно ръководство да обсъди с играчите пропорционални мерки спрямо възможностите и състоянието на съответните клубове. 

Капитаните отделно работят върху създаването на фонд, с който по тяхна преценка да помогнат на здравните служби и най-тежко засегнатите от кризата, причинена от пандемията с COVID-19. 

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички