Томас Бах: Подгответе се за деня, за който всички копнеем

Томас Бах: Подгответе се за деня, за който всички копнеем

Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах насърчи хората да останат активни, силни и здрави по време на пандемията от коронавирус. Бах отправи призива във видео съобщение, публикувано по случай Международния ден на спорта за развитие и мир - 6 април.

Поради глобалната пандемия този ден се съсредоточи върху ползите за здравето от участието в спорта и физическата активност, особено в този момент на несигурност и социално дистанциране. Томас Бах заяви, че оставането активен ще помогне на хората през кризата, а и след това.

"В момента всички сме в една и съща ситуация, всички не можем да живеем нормалния си живот. Всички трябва всеки ден да намираме нови начини да се преборим с тази криза. Там спортът и физическата активност могат да играят важна роля. Важна роля да останете силни и да останете здрави, но и да се подготвите за деня след тази криза. За деня, за който всички копнеем, когато можем да възобновим професионалния си и социален живот. И за деня, в който най-накрая можем да се прегърнем отново и отново да играем заедно. Присъединете се към всички олимпийски спортисти, като останете активни, останете силни и останете здрави, за да сте готови за този ден", добави президентът на МОК.

Бах твърди, че Токио 2020 може да бъде "фестивал на устойчивостта", като събитието отбележи празник на света, преминаващ през кризата. Той заяви, че Международният ден на спорта за развитие и мир е друга причина да станем активни и да очакваме с нетърпение Игрите.

"Една причина повече да се активизираме, да спортуваме и една причина повече да очакваме с нетърпение Олимпийските игри в Токио 2020, които поради ситуацията, в която се намираме сега, ще проведем през следващата година. Но ако останете активни, ако останете силни, ако останете здрави, можем да празнуваме игрите всички заедно като голям фестивал на нашата устойчивост, като голям фестивал на нашата солидарност и като голям фестивал на единството на човечеството в цялото ни разнообразие. Останете активни, останете силни и бъдете здрави", завърши Томас Бах.

Още от Токио 2020

Виж всички